Найважливіший показник на етикетці морозива, на який необхідно звернути увагу, – це маркування ДСТУ.
Для морозива є три стандарти:
ДСТУ 4733:2007 — морозиво на молочній основі (молочне, вершкове і пломбір) повинно виготовлятися винятково з молока та продуктів його переробки, без застосування будь-яких жирів та білків немолочного походження;
ДСТУ 4734:2007 — виготовляється на основі плодово-ягідної або овочевої сировини з додаванням цукрового сиропу, натуральних барвників, ароматизаторів та інших необхідних для виробництва інгредієнтів;
ДСТУ 4735:2007 — виготовляють із комбінованим складом сировини і випускають із частковою заміною молочної сировини на компоненти рослинного походження (рослинні жири).
Переконайтеся що на упакуванні є всі потрібні маркування: ДСТУ, термін придатності, дата виготовлення, номер партії. Також повинен бути зазначений повний склад, харчова та енергетична цінність продукту, назва та адреса виробника.
Як перевірити морозиво на якість в домашніх умовах:
— Помістіть десерт в морозилку до стану сильного замороження. Спробуйте відколоти шматочок від морозива. Якщо вам це вдасться, значить ви купили натуральне. Продукт з високим вмістом рослинних жирів та води буде майже кам’яним після заморозки.
—Залиште шматок морозива на тарілці. Натуральний продукт рівномірно розтане і перетвориться в повітряну молочно-вершкову суміш. Неякісний десерт з жирозамінюючими речовинами буде повільно танути. Шматочок перетвориться в піну і буде тримати форму, а під ним розповзеться водяниста липка калюжа.
Коментарі ()